اروپای لیبرال تا 1859، مالکیت زن را مطلقاً حتی بر اموال خویش نمیپذیرفت. زن پس از ازدواج، مجبور بود که اموال و مایملک خود را به شوهرش منتقل کند و این انتقال اجباری، شامل داراییهایی میشد که پس از ازدواج نیز به زن میرسید. برای آنکه نمودار موقعیت اقتصادی زن در دیدگاه اروپائیان ترسیم شود، ضروری است اشاره شود که در این دوران هرگاه پدری هنگام مرگ، دارای فرزند پسر نبود در موارد بسیاری املاکش را بنابر سنت وقف برای یکی از پسران فامیل میگذاشت و دختران را پس از پدر در انتظار محبت و دوستی این شخص رها میکرد. تنها در سال 1882 حدود 120 سال قبل بود که قانون، مالکیت زنان را فقط در مواردی و در برخی کشورهای غربی، به رسمیت شناخت و به زنان اجازه داد تا مالی را که احیاناً بهدست میآورند، برای خود نگه دارند.
- قانون انگلستان (سال 1632) : "آنچه شوهر مالک آن است ، از آن اوست ؛ آنچه زن مالک آن است ، متعلق به شوهر است ".
- درقانون فرانسه تا سده 18 ، دختر سهم مهمی از ماترک خویشاوندان خود نداشت ؛ زیرا اموال ارزشمند تنها بین فرزندان ذکور تقسیم می شد و فقط ترکه مادر را به نسبت مساوی با دختران تقسیم می کردند.
- یهودیان بر این عقیده اند که شوهر صاحب همسر است . این عقیده دربردارنده هرگونه نظارتی از سوی زن بر دارایی و درآمدهای اوست. ربّی های یهود ، حق شوهر براموال همسرش را به عنوان یک نتیجه فرعی از مالکیت شوهر بر همسر می دانند.
- تا همین اواخر ، مسیحیت نیز از سنّت یهودی پیروی می کرد ؛ یک زن متأهل در اروپا و امریکای مسیحی تا اواخر سده 19 و اوایل سده 20 حق خود را در مورد دارایی اش از دست می داد.
- در میان یونانیان ، زن مانند برده خرید و فروش می شد . در برابر پدر و شوهر حق مالکیت ، معاشرت و حیات نداشت . پدر یا شوهر می توانستند زن و دختر خود را بفروشند و قرض یا اجاره دهند یا حتی او را بکشند. . . .
برای نخستین بار در سال 1882 در انگلستان قانونی تصویب شد که به موجب آن زنان انگلستان می توانستند پولی را که از راه کار دریافت می کردند ، برای خود نگه دارند(!) امتیاز بی سابقه ای که برای نخستین بار زنان بریتانیای کبیر از آن برخوردار شدند..

ویل دورانت در این زمینه می گوید: " ...این واژگونی سریع عادات و رسوم محترم و قدیمی تر از تاریخ مسیحیت را چگونه تعلیل کنیم ؟ علت عمومی این تغییر ، فراوانی و تعدد ماشین آلات است . آزادی زن ، از عوارض انقلاب صنعتی است ... یک قرن پیش در انگلستان ، کار پیدا کردن بر مردان دشوار گشت ، اما اعلانها از آنان می خواست که زنان و کودکان خود را به کارخانه ها بفرستند ، کارفرمایان باید در اندیشه سود و سهام خود باشند و نباید خاطر خود را با اخلاق و رسوم حکومتها آشفته سازند . کسانی که ناآگاهانه در راه "خانه براندازی " توطئه کردند ، کارخانه داران وطن دوست سده نوزدهم انگلستان بودند...
بدین ترتیب پس از انقلاب صنعتی ، زنان در غرب به ظاهر دارای حق مالکیت شدند به طوری که قوانین اکثر کشورها حق مالکیت را برای زنان به رسمیت می شناسند
اما باید دانست که زنان هیچگاه واقعا از این حق بهره مند نبوده اند . آمار به خوبی بیانگر این واقعیت است :

سازمان ملل در سال 1980 اعلام کرد که زنان 67 درصد کار جهان را انجام می دهند ، اما کمتر از یک درصد دارایی جهان از آن آنهاست .
- زنان نیمی از مواد غذایی جهان را تولید می کنند ولی به ندرت مالک زمینی هستند
آمار سازمان بهداشت جهانی در سال 1987 اعلام می کند:
- امروزه زنان باتوجه به آمار 50 درصدی جمعیت جهانی ، کمتر از 35 درصد نیروی کار رسمی دنیا را تشکیل می دهند
و درعین حال به جهت سخت کوشی ، 75 درصد از ساعات کار در جهان را به خود اختصاص داده اند
- و فقط از 10 درصد درآمد جهانی برخوردار بوده و در نهایت کمتر از یک درصد مالکیتها را صاحب هستند ...

همانطور که اعداد و ارقام نشان می دهد ، از نخستین قانون استقلال مالی زن در مقابل شوهر (1882) در انگلستان که در اروپا نیز تصویب شد ، حدودا 125 سال می گذرد و این در حالی است که اسلام در 1400 سال پیش همراه با ظهور خود ، این قوانین را وضع کرد و انواع و اقسام ارتباطات مالی را برای زن بلامانع دانست و به او استقلال و آزادی کامل داد تا بتواند در اموال شخصی خود هرگونه دخل و تصرف نماید ، بدون اینکه کسب موافقت شوهر لازم باشد.
در قرآن آمده : «کل نفس بما کسبت رهینة» و نیز«لها ما کسبت و علیها ما اکتسبت» (مدثر، 38 – بقرة ، 286 )
علامه طباطبائی (ره) : " زن مانند مرد در تمام مسائل شخصی و اجتماعی آزاد است و اسلام به تمام معنی از این آزادی و استقلال زن ، طرفداری نموده است ، مگر در چند مورد که از خصوصیات مردان می باشد"...
... "ریاست مرد بر زنش به این نیست که سلب آزادی از اراده زن و تصرفاتش در آنچه مالک آن است ، بکند و معنای قیمومت مرد این نیست که استقلال زن را در حفظ حقوق فردی و اجتماعی او در دفاع از منافعش سلب کند ، پس زن همچنان استقلال و آزادی خود را دارد و هم می تواند حقوق فردی و اجتماعی خود را حفظ کند و هم می تواند از آن دفاع نماید و هم می تواند برای رسیدن به این هدفهایش به مقدماتی که او را به هدفهایش می رساند متوسل شود".

شهید مطهری (ره) : " یکی از مسلمات دین اسلام این است که مرد، حقی به مال زن و کار زن ندارد . نه می تواند به او فرمان دهد که برای من فلان کار را بکن ، و نه اگر زن کاری کرد که به موجب آن کار ، ثروتی به او تعلق می گیرد ، مرد حق دارد که بدون رضای زن در آن ثروت تصرف کند ، و از این جهت زن مرد وضع مساوی دارند".
پی نوشت:
1-تصمیم دارم در آینده مسائل مربوط به حقوق زن در اسلام را هم مطرح کنم
2-از بس که تحقیر شده ایم حاضر نیستیم باور کنیم فرهنگ و اعتقادات ما بهتر از غربی هاست مثل داستان فیل و تنه درخت
3-کشور هایی مثل انگلیس و فرانسه و... فقط 800 -900 سال قدمت دارند اروپای قرون وسطی سابقه ننگینی برای آنها محسوب می شودانگلیس ها (وایکینگ هایا همان دزدان دریایی) سابقا از طریق دزدی امرار معاش می کردند .(البته هنوز هم این خصلت خودشون را حفظ کرده اند.) امریکا هم که دیگه خودتون می دونید فراری های اروپایی به آنجا رفتند و یک کشور تشکیل دادند فیلم هایی که خودشون در مورد غرب وحشی ساخته اند هم که نشان دهنده تمدن درخشانشون !!!!هست .
اینا رو گفتم که بدونید حق دارند چشم دیدن ما رو نداشته باشند. یاد آوری تمدن باستانی ایران و درخشش علمی دانشمندان اسلامی ما در گذشته (که همزمان با قرون وسطای اونا بوده) باعث تحقیرشون میشه . به خاطر همین فیلم 300 را می سازند چون احساس کمبود می کنند.
۴-آبادی بتخانه ز ویرانی ماست/ جمعیت کفر از پریشانی ماست
اسلام به ذات خود ندارد عیبی/ هر عیب که هست از مسلمانی ماست